SKAL

‘Biologisch’ zijn grondstoffen en/of producten die zo natuurlijk mogelijk tot stand zijn gekomen, met zo min mogelijk kunstgrepen. In de biologische landbouw worden daarom geen kunstmest en geen chemisch- en/of synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast worden dieren onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden gehouden, ook wat hun voeding betreft. Verder worden geen genetisch gemodificeerde organismen toegepast. Veel biologische landbouwproducten worden verwerkt tot voedingsmiddelen (bijv. biologisch muesli, jam, koek, broodproducten, thee, koffie, chocolade, enz.). Daarbij worden geen kunstmatige hulpstoffen gebruikt.

Om een product “biologisch” te mogen noemen, moet de productie voldoen aan de eisen van de verordening en gecertificeerd zijn door Skal.

Biologische producten zijn niet alleen herkenbaar aan de aanduiding “biologisch”. Een biologisch keurmerk is letterlijk een merk- of herkenningsteken voor een gecontroleerd biologisch product. Biologische keurmerken zijn er in vele soorten en maten.
Door Skal gecertificeerde bio-producten mogen het BIO-keurmerk voeren.
In andere landen zijn andere controle-instanties actief die hun eigen keurmerk of dat van de overheid uitgeven.Sinds enige jaren bestaat een facultatief EU-logo. 

  Good4Food Consultants geeft advies over de invoering van dit keurmerk en kan u begeleiden naar een succesvolle invoering van deze norm.