BRC

De BRC-GS FOOD

Inhoud

De standaard kent zeven hoofdaandachtsgebieden die elk weer zijn onderverdeeld te weten:

  1. Betrokkenheid van het hoger management
  2. Het voedselveiligheidsplan-HACCP
  3. Managementsysteem voor voedselveiligheid en kwaliteit
  4. Vestigingsstandaarden
  5. Productbeheersing
  6. Procesbeheersing
  7. Personeel
  8. High-risk, high-care en omgevingstemperatuur high-care productierisicozones
  9. Vereisten voor handelsproducten

Met de publicatie van versie 8 blijft de BRC-GS Food Safety Standaard zich verder ontwikkelen. VErsie 8 blijft de focus houden op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, integriteit, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten.

Eisen met betrekking tot High Risk, High Care and Ambient stonden al in de vorige versies verspreid over de standaard. In de nieuwe BRC-GS 8 hebben deze eisen een eigen gedeelte gekregen.

Daarnaast blijft de norm sterk inzetten op onderwerpen zoals foodfraude en fooddefense. Het verder ontwikkelen van de voedselveiligheidscultuur door middel van het gebben van een meldingssysteem (bijvoorbeeld een klokkenluidersregeling) is één van de nieuwe elementen. Ook nieuw is de uitbreiding van de vereisten voor omgevingsmonitoring in productie omgevingen. De vrijwillige module handelsgoederen is nu standaard opgenomen als hoofdstuk 9

Het British Retail Consortium heeft naast de BRC-GS FOOD, ook de BRC-GS voor opslag en distributie, BRC-GS Agents en de BRC-GS-IoP opgesteld. Deze laatste standaard is in eerste instantie primair bedoeld voor producenten van verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen. Daarnaast kan de standaard ook worden toegepast op vergelijkbare producten die in contact met voedsel komen zoals wegwerpbestek, aluminiumfolie en plastic drinkbekers.

Good4Food Consultants kan u begeleiden naar een succesvolle implementatie van zowel BRC-GS Global Food Standard als ook de BRC-GS Agents en BRC-GS voor opslag en distributie.