Procesontwerp

Elk productie- of bewerkingsproces is uniek. De condities zijn afhankelijk van de kwaliteit en inrichting van het gebouw waarin het proces is opgesteld, de keuze van de machines en apparaten, die de proceslijn vormen, de volgorde van opstelling ervan in de proceslijn maar ook de plaatsing van de proceslijn in de ruimtes zelf. Aspecten van belang zijn hier:

  • Gebruik van machines en apparatuur, die geschikt zijn voor het doel
  • Opstelling van de proceslijn, die voedselveilig produceren/bewerken mogelijk maakt
  • Routing van producten, materialen en personen gericht op voorkoming van kruis- en nabesmetting.
  • Gescheiden opslag van grondstoffen, verpakkingsmaterialen, eindproducten en emballage.
  • Hygiënezonering met bijbehorende gedragsrichtlijnen.

Deze zijn een absolute voorwaarde voor een goed functionerend voedselveiligheidssysteem.

Op basis van een veeljarige ervaring kan Good4Food Consultants voor elke gegeven situatie aangeven welke aanpassingen evt. nodig zijn om aan bovengenoemde voorwaarden te voldoen en u begeleiden in het uitvoeren ervan.