Specificatiebeheer

Correcte specificaties zijn van vitaal belang in de levensmiddelenindustrie. Klanten eisen producten met kenmerken die voldoen aan hun behoeftes en verwachtingen. Deze behoeftes en verwachtingen worden uitgedrukt in productspecificaties. Eisen van klanten kunnen contractueel zijn gespecificeerd of kunnen door de organisatie zelf zijn bepaald. In beide gevallen bepaalt de klant uiteindelijk of het product aanvaardbaar is.

Een productspecificatie omvat de volgende informatie:

  • Algemene productomschrijving
  • Ingrediëntendeclaratie
  • Kwantitatieve ingrediëntendeclaratie
  • Herkomst van de ingrediënten
  • Specifieke productkenmerken, zoals microbiologisch, chemisch, fysisch, enz.
  • Overige productkenmerken, zoals kleur, smaak, geur, consistentie, enz.
  • Voedingswaarde
  • Opslagcondities
  • GMO status
  • Allergenen gegevens
  • Wettelijke disclaimers
  • Eigenschappen van de verpakking (formaat, gewicht, materiaal, foodgrade)
  • Inhoud verpakking
  • Bedoeld gebruik

Good4Food Consultants kan de opzet, onderhoud en beheer van uw productspecificaties voor u verzorgen